Ruilen & Retouren

Soms is het liefde op het eerste gezicht. Soms ook niet. Ruilen of retourneren is natuurlijk geen probleem. Toch willen we dat liever voorkomen. Retourneren leidt tot onnodig vervoer en dus CO2-uitstoot. Twijfel je dus nog? Stel je vraag aan ons, zodat je zeker bent van je bestelling. 

Goed nagedacht en toch echt geen match met je keuze? Geen probleem! Laat ons binnen 14 dagen weten dat je het product wilt terugsturen. Lees hieronder verder over het retourproces!


Retourvoorwaarden
We willen graag dat het retourproces zo soepel mogelijk verloopt. Check daarom eerst even of de retour voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  • Het product is compleet, in originele staat en onbeschadigd.
  • Het product is voorzien van originele etiketten, labels en/of kaartjes.
  • Het product zit in de originele, onbeschadigde verpakking.
  • Het product is niet gebruikt.


Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Als je een retour wilt starten, neem dan (binnen 14 dagen na ontvangst) contact met ons op via info@houseofwow.nl. We sturen je vervolgens instructies over hoe en waar je het pakket kunt terugsturen. Onaangekondigde retouren kunnen we helaas niet accepteren. De kosten voor retourneren zijn voor rekening van de koper.

Liever gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping?
Dat kan ook, maar het is niet verplicht. Hiermee geef je ons eenvoudig aan dat je van de aankoop afziet. Je kunt het formulier hier downloaden.

Hoe lang heb ik om mijn bestelling te retourneren?
Volgens het herroepingsrecht heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je pakketje. Zodra je de retour hebt aangemeld, heb je nog eens 14 dagen de tijd om je pakketje retour te sturen. Wij hebben ook 14 dagen de tijd om het aankopbedrag terug te storten.

Mag ik bestelde producten uitproberen alvorens ze retour te sturen?
Uiteraard mag je de ontvangen producten even uitproberen zoals je dat in een winkel ook zou doen. In principe mag je alles doen wat je in een fysieke winkel ook mag doen om het product te beoordelen. Dat wil zeggen dat je best de doos open kunt maken om het product te bekijken. In elkaar zetten en ophangen (bijvoorbeeld bij een lamp) zou je in een winkel ook niet doen en betekent dus dat retourneren niet meer mogelijk is.
Als we schade of slijtage zien waaruit blijkt dat meer is gebeurd dan enkel het product beoordelen, verminderen we het bedrag dat je terugkrijgt met de waardevermindering die hierdoor ontstaat.  

Wat bedoelen we met "originele verpakking"?
Het product moet worden geretourneerd in de originele verpakking, inclusief alle originele binnenverpakkingen en beschermende materialen. De originele verpakking van het product mag niet zijn beschreven of beplakt.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn bestelling heb geretourneerd?
Zodra we je retourzending hebben ontvangen, laten we je dat weten. We houden je op de hoogte van het verdere proces, inclusief wanneer je je geld terugkrijgt. Als alles in orde is, wordt het bedrag binnen 10 werkdagen teruggestort op je oorspronkelijke betaalmethode. En als je na 15 werkdagen nog niets hebt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op via info@houseofwow.nl.

Welke producten kan ik niet retourneren?
Helaas zijn er enkele producten die we niet kunnen accepteren voor retournering, zoals:

  • Verzegelde producten waarvan de verzegeling is verbroken en waarbij de specificaties, kenmerken en aard van het product al in de verpakking volkomen helder zijn.
  • Producten die om hygiënische of gezondheidsredenen niet kunnen worden teruggestuurd omdat de verzegeling is verbroken.
  • Producten die worden besteld bij de fabrikant, danwel speciaal door de fabrikant worden gemaakt door de bestelling.
  • Op maat gemaakte of gepersonaliseerde producten.

Mijn vraag staat er niet tussen
Heb je nog andere vragen of opmerkingen over onze retourservice? Neem dan contact met ons op via info@houseofwow.nl. We helpen je graag verder!