Duurzaam en stijlvol: Tolhuijs Design

Duurzaam en stijlvol: Tolhuijs Design

In de wereld van interieurontwerp zijn er van die momenten waarop je denkt: "Wow, dit is liefde op het eerste gezicht!". Dat is precies wat wij dachten toen we Tolhuijs Design ontdekten. Deze Nederlandse toppers hebben zich toegelegd op het creëren van prachtige meubels en decoratie met een flinke dosis duurzaamheid en circulaire ontwerpprincipes.

Wat ons echt verliefd maakte op de producten van Tolhuijs? Hun eigenwijze aanpak van meubelontwerp, waarbij ze materialen gebruiken die anderen als afval zouden zien. Denk aan wandrekken gemaakt van oude hekken, lampen gemaakt van tussenpanelen van diezelfde hekken, en lampen van oude haakjes of zelfs de spoelen van lasmachines. Het resultaat is een knap staaltje Dutch-design, dat niet alleen een lust is voor het oog, maar ook nog eens hartstikke goed voor onze planeet. Een echte win-win, dus!

Klaar om nog verliefder te worden? Lees dan verder, want naast het circulaire uitgangspunt die Tolhuijs gebruikt voor hun ontwerpen, komen deze ontwerpen tot leven middels sociale productie. De productie van het Tolhuis assortiment wordt zo veel mogelijk in sociale werkplaatsen en gevangenissen gedaan. Zo krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zich opnieuw te integreren in onze samenleving. Ze leren nieuwe vaardigheden, zoals lassen en assembleren, wat de kans op een baan vergroot.

Elk product van Tolhuijs vertelt een verhaal van hergebruik, creativiteit en sociale productie, waardoor het niet alleen een feestje voor je ogen is, maar ook een dikke thumbs-up voor de wereld. Met andere woorden; “mooi voor je huis, goed voor de wereld”.

Als je op zoek bent naar unieke en duurzame stukken voor je huis, bekijk dan het assortiment van Tolhuijs Design. Hun liefde voor circulair ontwerp straalt door in elk stuk dat ze creëren en zorgt ervoor dat je interieur er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook een bijdrage levert aan een betere wereld. Ontdek hun unieke collectie bij House of Wow en laat je inspireren door de schoonheid van duurzaamheid en Dutch design!

Terug naar blog